20 tammikuuta 2018

Loma Pyhällä

Hellurei! 

Taas on hiukan jäänyt tämä blogin herättely vähemmälle. Monta postausta on onneksi tiedossa ja nyt spämmin heti parilla.
Tosiaan oltiin 9.-14.1 lomalla Pyhällä. Aluksi oli tarkoitus lähteä 10 päivä, mutta samassa mökissä 2 perhettä, 3 autoa niin päädyttiin lähtemään jo 2 autolla edellisenä päivänä. Saavuttiin illasta perille ja purettiin autot ja toinen auto kelkkakärryineen siirrettiin toiseen pihaan, jotta Pyhällä käytössä olevat 2 autoa mahtuisi kelkkojen kanssa pihaan. 


Mökki jossa olimme, oli suuri. Kaikenkaikkiaan mahduttiin hyvin 12 hengellä mökkiin :D
Viikon aikana kerittiin tehdä aika paljonkin, vaikka heti seuraavana aamuna saapumisesta aloin saada huimauskohtauksia jostain syystä. ( Vieläkin riesana.. )

Osa kävi laskettelemassa ja hiihtelemässä useaan otteeseen. Itselle riitti se yksi km about 5 kokoa liian suurilla monoilla ja 2m suksilla ! :D Voitte kuvitella vaan miltä näytti.. Varustus jos olisi ollut kunnossa, niin olishan sitä voinut hiihtää useammankin kilsan ja useampana päivänä. Toki aika paljon tuntui lamaannuttavan tuo heikko olo ja huimaus kaikkea itseltä. 

Kelkkailtiin ja käytiin kahvilla eri paikoissa, käytiin luontokeskuksessa katsomassa täytettyjä eläimiä jne. Joka ilta taidettiin myös saunoa ja pitihän sitä käydä lumessakin pyörähtämässä ( lue : pohkeet lumessa ja juoksujalkaa sisälle takaisin ).
Likat oli myös tehnyt takapihalle oman laskettelumäen, jossa laskettelu sujui kunhan ensin metrin lumessa pääsit rämpimään aloituskohtaan ja alhaalta ylös oli kiva yrittää. Hermohan siinä meni kun meni sivuun katsomaan ja ensin uppoaa jalka, sitten toinen käsi ja toisella otat tukea ja sekin uppoaa ja oot sielä syvässä lumessa jumissa naama vasten hankea! :D 

Monipuolinen reissu loppujenlopuksi ja olihan sen kipeänäkin kiva päästä pois täältä edes hetkeksi. Eikä edes haitannut pahasti jos netti ei toiminut, terveisin unikeko joka löys aina aikaa unille kesken päivän. 

Rankin osuus oli tosiaan se autossa istuminen. Olisin nukkunut koko matkan lappiin ja takaisin jos en olis yrittänyt pitää kuskille seuraa. Raasu ajo matkan yksin molempiin suuntiin. 

Ilmeisesti on vielä toinenkin lapin reissu tälle talvea tiedossa, joten yritän ehkä motivoitua varusteiden etsimiseen paremmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rouva elämää

Pitkästä aikaa päädyin blogin pariin. Harmittaa hieman kun aina se kirjoittelu vaan unohtuu arjen keskellä. Lähestytään 4 kuukauden saldoa ...